Proton X50 kini boleh kemaskini gunakan ATLAS OS

ACO Tech dengan rasminya telah mengumumkan bahawa Proton X50 kini boleh menerima operasi sistem ATLAS (ACO Tech Native Automotive Providers) melalui kemaskini over-the-air (OTA). Kemaskini berkenaan mungkin mengambil masa sehingga 14 hari untuk diterima oleh semua kenderaan yang berkaitan.

Pertama kali diumumkan September tahun lalu, sistem operasi infotainmen yang dibangunkan oleh syarikat Malaysia itu dilancarkan pada Jun lalu, memberikan pelbagai penambah baikan berbanding sistem Geely Good Ecosystem (GKUI) terdahulu.

Antara ciri terbaru yang dibawakan oleh OS ATLAS ini adalah antaramuka baru, menambahbaikan kepada sistem pengesanan suara serta tunjuk arah, serta aspek berkaitan yang lain.

Bantuan suara digital kini lebih baik untuk mengendalikan ucapan biasa, sementara app store-nya akan menyertakan Spotify juga kelak, susulan kepada usaha sama antara ACO Tech dan platfrom penstriman muzik common berkenaan.

Servis penstriman lainnya — seperti Joox dan Syok oleh Astro — turut akan ditawarkan kepada pengguna ATLAS, dan dengan itu turut membolehkan kawalan fungsi seperti kawalan pendingin, ciri keselamatan dan untuk memeriksa standing kenderaan.

Comments are closed.